Caribbean Linked IV Artist Travis Geertruida featured in Amigoe Newspaper

One of this year’s participants in Caribbean Linked IV, Curacaon artist Travis Geertruida, was featured in the Dutch Caribbean newspaper Amigoe in an article which appeared in the Saturday, August 6, 2016 edition of the paper.

Read the article in Dutch below, and to read the piece on the Amigoe website, subscribe for free here.

Travis_masked3_1-300x200

WILLEMSTAD / ORANJESTAD — Eerstejaarsstudent van Instituto Buena Bista (IBB), Travis Geertruida, doet momenteel mee aan het Caribbean Linked Residency programma. Volgens het kunstopleidingsinstituut heeft Travis zich het afgelopen jaar bewezen als een toegewijde en gemotiveerde student. Zijn creativiteit en drive om te creëren is een voorbeeld geweest voor al zijn medestudenten.

Ook heeft de jonge kunstenaar laten zien dat hij beschikt over de kwaliteit en de inhoud die nodig zijn als je de ambitie hebt om je brood te verdienen met kunst. Daarom werd hij door zijn IBB-docenten voorgedragen om deel te nemen aan deze editie van Caribbean Linked.

Caribbean Linked is het residency programma bij Ateliers ’89 op Aruba, dat georganiseerd wordt door Ateliers ’89, ARC en het Fresh Milk kunstplatform. Het heeft tot doel opkomende kunstenaars van het Caribisch Gebied kennis te laten maken met andere jonge opkomende artiesten zodat er nieuwe regionale samenwerkingsverbanden en cultureel begrip tot stand komen. Het programma wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De overige kunstenaars die dit jaar meedoen zijn: Frances Gallardo (Puerto Rico), Charlie Godet Thomas (Bermuda), Nowé Harris-Smith (The Bahamas), Dominique Hunter (Guyana), Tessa Mars (Haïti), Oneika Russell (Jamaica), Shanice Smith (Trinidad), Simon Tatum (The Cayman Islands), Laura de Vogel (Aruba) en Humberto Diaz (Cuba).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.